Typecursus Volwassenen

De typecursus voor volwassenen is bedoeld voor mensen vanaf 16 jaar. Er wordt gewerkt met het programma Typetrainer.

Bespaar Tijd

Tegenwoordig gebruikt bijna iedereen de computer. Of het nu voor school is of op het werk, voor e-mailen, chatten of twitteren. Goed en snel kunnen typen is voor iedereen belangrijk. Het bespaart u een hoop tijd.

Het schrijven van werkstukken, brieven en rapporten gaat veel sneller en beter. Ook als u een baan zoekt is het een pre als u blind kan typen.

Wees Efficiënter

U kunt niet alleen sneller typen. Uit onderzoek blijkt dat als u blind kunt typen, uw hersenen zich veel beter kunnen concentreren op de inhoud van de tekst. U hoeft dan niet langer uw aandacht te richten op het vinden van de juiste letters.

Voorkom Nekklachten en RSI

Als u blind kan typen hoeft u niet steeds naar uw toetsenbord te kijken en daardoor kunnen nekklachten en rugklachten voorkomen worden.
Een ontspannen werkhouding vermindert stress en daarmee ook de kans op RSI.

Persoonlijke Begeleiding

De typeles wordt meestal wekelijks, individueel bij u aan huis gegeven. Iedere les duurt 30 minuten, waarna u vervolgens de rest van de week aan de slag gaat met huiswerkopdrachten. Op die manier krijgt u wekelijks stimulans om door te zetten, wordt er gelet op uw lichaamshouding en vingerzetting. Daarnaast help ik u wanneer er te veel fouten worden gemaakt, er te veel naar het toetsenbord wordt gekeken of wanneer u te weinig aanslagen per minuut maakt.

De totale duur van de begeleiding is 13 weken, waarvan 12 lessen en in de 13e week vindt het examen plaats.

Toch liever in groepsverband

Wanneer er voldoende aanmeldingen zijn voor de typecursus in groepsverband zal er een passende locatie en data worden gezocht. Mocht u zelf mensen weten die mee willen doen, dan kunt u dat aan mij doorgeven en kan er een groep gestart worden.